Catan kot ena od najbolj priljubljenih družabnih iger na celem svetu

Dejstvo je, da so družabne igre v fizični obliki še vedno izjemno priljubljene, kljub temu da so nekatere med vami povsem zasvojile tudi računalniške igrice. Ljudje namreč na sploh veljamo za kar precej družabna bitja, zato se še vedno najraje usedemo za mizo, kjer neredko odigramo tudi kakšno partijo priljubljene namizne igre. Če ne drugega imamo pri roki štiri v vrsto ali pa igro Človek ne jezi se.

Po drugi strani pa so zanimive tudi takšne igre za druženje, ki trajajo nekoliko dlje časa. V nekaterih lahko uživamo tudi več kot eno uro. Pri tem pa povsem pozabimo na čas in na obveznosti, saj je vse skupaj lahko izjemno vznemirljivo. Vsekakor pa je slednje odvisno tudi od vrste igralcev. Če so ti dovolj navdušeni nad igro, se lahko partija tudi po uri in pol prvega igranja spet ponovi. Vas zanima, katera vrsta namizne igre je v tem hipu izjemno priljubljena in jo boste zagotovo zapored odigrali večkrat? To je družabna igra, ki jo boste našli pod imenom Catan.

Veliko tekmovanje za naselitev otoka Catan

Igra Catan je namenjena vsem, ki ste že dopolnili deset let. Hkrati jo lahko igrajo trije ali pa štirje igralci, igra pa v povprečju traja med 45 in 90 minut. Tovrstna družabna igra je še toliko bolj vznemirljiva ter zanimiva, ker jo lahko popestrite z najrazličnejšimi dodatki. Ti pa omogočajo, da se v igro vključi še več igralcev – tudi do šest.

Naseljenci otoka Catan - tekmovanje
Tekmovanje v družabni igri Naseljenci otoka Catan

Z naseljenci otoka Catan se boste odpravili na nepozabno pustolovščino, ki vam bo za vedno ostala v spominu. V hipu se boste vživeli v raziskovalca ter odkrivali povsem neznane in nove svetove. Po dolgi in precej naporni poti bo vaša ladja končno prispela na obalo še povsem neraziskanega otoka. Šele tedaj pa se bo v resnici pričela prava vrsta tekmovanja – boj za naselitev otoka Catan.

Kje lahko najhitreje in najugodneje kupite najpopularnejšo igro za druženje

Če namizna igra Catan še ni pri vas doma in ste strastni igralec tovrstnih iger, ste nad omenjeno igro zagotovo povsem navdušeni. Pričeli ste razmišljati, kje bi jo lahko kupili. Naročite si jo lahko kar v spletni trgovini Chebeltza, kjer na vas čakajo še druge zelo privlačne in zanimive družabne igre, in to po sila ugodni ceni.

Naseljenci otoka Catan - osnovna igra
Naseljenci otoka Catan – osnovna igra

Zakaj so družabne igre tako zelo koristne

Ste se kdaj uspeli vprašati, zakaj tako zelo uživate v igranju družabne igre? Najverjetneje vam ni všeč samo izjemno vznemirljiva igra, temveč vam veliko pomeni že to, da ste lahko tedaj v krogu ljudi, ki vam veliko pomenijo. Tudi zaradi slednjega namizne igre še vedno ostajajo izjemno priljubljene, čeprav se veliko ljudi vse pogosteje kratkočasi kar ob igranju igric na računalniku ali pa na svojem pametnem telefonu.

Firbcologi: družabne igre

Čeprav so igrice na pametnih napravah izjemno privlačne, pa nam še zdaleč ne prinašajo takšnih prednosti, kot nam jih lahko prinesejo igre v fizični obliki. Te nas združujejo, razveseljujejo, kratkočasijo. Dobrodošle so prav povsod: doma, v šoli, na dopustu, izletih, piknikih, morda celo na delovnih mestih v času odmora.

V družbi namiznih iger se veliko bolj zabavamo

Namizne igre so že same po sebi zasnovane tako, da so sila priročne. Ne glede na to, koliko različnih sestavnih delov vključujejo, te lahko na hitro pospravimo v škatlo. Ravno zato družabne igre zlahka lahko vzamemo tudi s seboj na pot in jih ne uporabljamo doma za mizo.

Igre za druženje se še posebej dobro obnesejo ob poznih večerih na morju. Tedaj lahko cela družba sede za mizo in se kratkočasi, veseli in zabava ob nepozabni vznemirljivi igri s kartami ali kakšnimi prav posebnimi figuricami. Bistveno je, da se namizni igri lahko priključi čim več oseb in da je igra dovolj preprosta za vse igralce. Vsekakor mora biti tudi dovolj vznemirljiva ter na koncu določati zmagovalca.

Preberite si še naslednji članek: Prikupni otroški kovčki za vaše najmlajše avanturiste

Trunki je vodilna blagovna znamka za potovalne kovčke po meri otrok. Svetovno priznana blagovna znamka iz Velike Britanije je specializirana na področju rešitev za potovanja otrok.

Družabne igre za najmlajše družinske člane

Pri nakupu namizne igre je treba paziti tudi na to, kdo vse se lahko igri priključi. Če imate doma vsaj enega mlajšega družinskega člana, ki že kaže veliko zanimanja za tovrstne igre, potem poskrbite, da bo izbrana igra namenjena tudi njemu.

Če vas je doma kar nekaj, potem pri izbiri igrice za druženje ne nazadnje poskrbite še za to, da je igra namenjena čim več članom. Takšna igra je na primer Catan, saj jo lahko igra tudi do šest igralcev obenem.

Članki iz iste kategorije:

    Brez člankov